Dolar 35,4621
Euro 36,6179
Altın 3.077,53
BİST 9.792,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 3°C
Çok Bulutlu
Sivas
3°C
Çok Bulutlu
Cum 3°C
Cts 5°C
Paz 5°C
Pts 8°C

21 Yıl Ardından Türkiye’ye Tarihi Ziyaret Gerçekleşiyor!

21 yıl sonra Türkiye’ye gerçekleşecek bu tarihi ziyaretin detaylarını keşfedin. Ziyaretin önemi, etkileri ve geleceğe dair beklentiler hakkında bilgi edinin. Kaçırılmaması gereken bu olayın perde arkasına göz atın!

21 Yıl Ardından Türkiye’ye Tarihi Ziyaret Gerçekleşiyor!
16 Ocak 2025 08:07
4
A+
A-

ZİYARET YARIN BAŞLAYACAK

Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak. Söz konusu gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Khurelsukh’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 15-19 Ocak 2025 tarihlerinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Ziyaret çerçevesinde yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmeler gerçekleştirileceğini ifade eden Altun, görüşmelerde, Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişkilerin tüm veçheleriyle gözden geçirilmesi, işbirliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması, güncel uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğünü kaydetti.

21 YIL SONRA İLK ZİYARET

Altun, “Devlet Başkanı düzeyinde Moğolistan’dan ülkemize 21 yıl sonra gerçekleştirilecek olan ziyaret, köklü tarihi geçmişe, kültürel zenginliklere ve ortak mirasa sahip Türk ve Moğol halkları arasındaki dostane ilişkilerin karşılıklı yarar temelinde daha da geliştirilmesine vesile olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.