Sivas 15°C
Çok Bulutlu
Sivas
15°C
Çok Bulutlu
Sal
10°C
Çar
2°C
Per
5°C
Cum
6°C
2024’te iş müfettişi denetimlerinin artması, iş yerlerinde güvenlik ve uyumluluğu artırarak çalışan haklarını korumayı hedefliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 2024 yılı itibarıyla 900 iş müfettişi ile kapsamlı bir denetim sürecine gireceklerini duyurdu. Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada önemli verilere yer verdi.
Bakan Işıkhan, “1,8 milyar TL işçi birikiminin ve 710 milyon TL kamu birikiminin kredisini sağladık. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren işyerlerine 920 milyon TL idari para cezası uyguladık.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, iş güvenliğini sağlamak amacıyla hayati tehlike arz eden durumların ortadan kaldırılması için 179 işyerinde çalışma durdurma kararının alındığını belirtti.