Devlet Bahçeli’den PKK’ya Fesih Çağrısı
Devlet Bahçeli, PKK’ya yönelik fesih çağrısı yaparak terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha vurguladı. Bu önemli açıklama, Türkiye’nin güvenliği ve huzuru için atılan adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Terörsüz Türkiye Süreci Devam Ediyor
Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda dikkat çekici bir açıklama yaptı. Bahçeli, bölücü terör örgütü PKK’nın, 27 Şubat İmralı çağrısının gecikmemesi için bir an önce kongresini toplayarak fesih kararı alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “PKK, nihayet silahları bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, fesih kararının gecikmesinin beklenmedik komplikasyonlara ve karmaşık provokasyonlara yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle, bölücü terör örgütünün derhal karar alması gerektiğini ifade etti.
Bahçeli’nin önerisi ise, Hıdırellez’in arifesinde, 4 Mayıs 2025 Pazar günü Muş’un Malazgirt ilçesinde, DEM Partili belediye başkanının katkılarıyla PKK’nın kongresinin toplanması ve fesih tartışmalarına son verilmesi yönündedir. Bu süreçle birlikte, bu meselenin noktalanması gerektiğini vurguladı.
Ayrıntılar geliyor…