Dolar 38,3519
Euro 41,9721
Altın 3.720,16
BİST 10.077,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 2°C
Kar Yağışlı
Sivas
2°C
Kar Yağışlı
Çar -2°C
Per 1°C
Cum 2°C
Cts 6°C

Kızılbük GYO’dan Mahkeme Kararı Açıklaması

Kızılbük GYO, mahkeme kararına ilişkin güncel açıklamalarını paylaştı. Şirketin finansal durumu ve gelecekteki projeleri hakkında bilgi almak için makalemizi okuyun.

Kızılbük GYO’dan Mahkeme Kararı Açıklaması
19 Mart 2025 10:20 | Son Güncellenme: 19 Mart 2025 10:39
7
A+
A-

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Marmaris Belediyesi’nin Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk inşaatına yönelik yıkım kararı ve idari para cezası ile ilgili olarak mahkeme tarafından verilen durdurma kararını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde açılan davanın sonucunda yürütmenin durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Marmaris Belediyesi tarafından verilen 22.01.2025 tarihli yıkım kararı ve 43.059,91 TL idari para cezası ile ilgili olarak Muğla 3. İdare Mahkemesi 2025/350 Esas sayılı dosyası kapsamında idari işlemlerin iptali ve yürütmesinin durdurulması için başvuruda bulunmuş bulunmaktayız. Mahkeme, ilgili karar hakkında yürütmenin durdurulmasına ve savunma süresinin 30 gün olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar vermiştir.”

Belediyeden Yıkım Süreci Açıklaması

Marmaris Belediyesi, 11 Mart’ta yaptığı bir açıklamada, inşaatın yıkım kararı ile ilgili olarak hazırlıkların sürdüğünü bildirmişti. Metinde, “Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk inşaatı özelinde nihai mahkeme kararının verilmesi ihtimali düşünülerek yıkım ihalesi hazırlıklarına devam edilmektedir. Muhtemelen bir hafta içinde sonuçlanacak ve ihaleye çıkılacaktır.” ifadeleri kullanılmıştı.

Belediyeden gelen açıklamada, bazı basın organlarında yer alan “Sinpaş’a yıkım kararı” başlıklı haberlerin yanlış algılara yol açtığına dikkat çekildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyeye yıkım talimatı verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Kaçak Yapılarla İlgili Genel Bilgilendirme

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazının Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk inşaatına özel olmadığı, tüm kaçak yapılar için yazılan rutin bir yazı olduğu açıklandı. Belediyenin, kaçak yapı sürecini titizlikle takip ettiği ve yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından nihai yıkım kararı sonrası yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

Özetle, Kızılbük GYO, mahkeme kararları doğrultusunda şeffaflık ilkeleri çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.