Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 3°C
Az Bulutlu
Sivas
3°C
Az Bulutlu
Cts 3°C
Paz 3°C
Pts 5°C
Sal 6°C

Ramazan Ayının İlk Teravih Namazı Coşkuyla Kılındı

Ramazan ayının gelişini coşkuyla karşılayan Müslümanlar, ilk teravih namazını bir arada kılarak manevi atmosferi yaşadı. Bu özel gece, ibadetlerin ve kardeşliğin arttığı bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

Ramazan Ayının İlk Teravih Namazı Coşkuyla Kılındı
1 Mart 2025 05:30
7
A+
A-

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye’deki cami ve mescitlerde ilk teravih namazı gerçekleştirildi. “On bir ayın sultanı” olarak adlandırılan bu mübarek ay, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki tarihi Valide-i Cedid Camii de dahil olmak üzere pek çok camide dualar ve ibadetlerle karşılandı.

Üsküdar’daki Valide-i Cedid Camii, Ramazan’a özel olarak görsel bir şölen sunmak amacıyla özenle süslendi. Caminin avlusuna asılan “Hoş geldin on bir ayın sultanı” yazılı mahya, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Bunun yanı sıra, çeşitli ışıklandırmalarla cami çevresi adeta bir bayram atmosferine büründü.

Teravih namazı, kalabalık bir cemaatle birlikte huzur içinde kılındı. Müminler, bu manevi atmosferde ibadetlerini gerçekleştirerek, Ramazan’ın getirdiği ruhu ve coşkuyu paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.