Dolar 36,5110
Euro 38,0321
Altın 3.347,65
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 3°C
Az Bulutlu
Sivas
3°C
Az Bulutlu
Cts 3°C
Paz 3°C
Pts 5°C
Sal 6°C

Antalya’da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor

Antalya’da gıda ürünlerine yönelik sıkı denetimler, sağlıksız taşımacılığı önleyerek halk sağlığını korumayı amaçlıyor. Bu önlemlerle birlikte, tüketicilerin güvenli gıda tüketimi sağlanıyor.

Antalya’da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor
28 Şubat 2025 13:06
13
A+
A-

Antalya’da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim

Antalya'da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, otobüsle taşınan gıda ürünlerine yönelik denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dikkat çekici bir olayla karşılaştı. Denetimler sırasında bir otobüs firmasından çuvallarla et taşındığı tespit edildi.

Antalya'da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor

Yapılan kontrollerde, sağlıksız koşullarda taşınan çuvalların içinde yaklaşık 1,5 ton ağırlığında karaciğer bulundu. Sivas’tan gönderildiği belirlenen bu büyükbaş hayvan karaciğerleri için teslim almaya gelen kimse olmadı. Soğuk zincirle taşınması gereken bu gıda ürünlerine el konularak, gerekli işlemler başlatıldı.

Çuvallarla karaciğer taşıyan otobüs firmasına cezai işlem uygulanırken, Kepez İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de incelemelerde bulundu. Karaciğerler, tutanak tutulduktan sonra Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü tarafından imha edilmek üzere çöp kamyonuna yüklendi.

Antalya'da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor

Sivas’tan Çuvallarla Taşınan Gıda Ürünleri

Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Zabıta Amiri Mustafa Kaya, gıda ürünlerinin taşıma usulüne uygun olarak denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Kaya, “Ekiplerimiz Sivas’tan gelen bir otobüs firması tarafından çuvallar içerisinde gıda ürünlerinin taşındığını tespit etti. Denetimlerde çuvallarda büyükbaş hayvanlara ait karaciğerlerin olduğunu görünce İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçerek gerekli yasal işlemleri başlattık. Bu şekilde taşınan gıda ürünlerinin tüketilmesi uygun değil, bu nedenle usulüne uygun olarak üzerleri kireçlenerek imha edilecek,” ifadelerini kullandı.

Antalya'da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor

Kaya, ayrıca, “Taşıyıcı firmaya gerekli cezai işlem uygulandı. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz,” dedi.

Antalya'da Gıda Ürünlerine Sıkı Denetim: Sağlıksız Taşımacılık Önleniyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.