Dolar 36,4342
Euro 38,1808
Altın 3.444,12
BİST 9.586,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -4°C
Açık
Sivas
-4°C
Açık
Sal -1°C
Çar 0°C
Per 0°C
Cum 3°C

Türkiye Maarif Vakfı’nın 15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı

Türkiye Maarif Vakfı’nın 15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı, eğitim alanındaki uluslararası işbirliklerini güçlendirmek ve paydaşlarla fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilecektir. Detaylar için hemen okuyun!

Türkiye Maarif Vakfı’nın 15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı
24 Şubat 2025 15:00
6
A+
A-

Türkiye Maarif Vakfı’nın 15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Maarif Vakfı’nın Genel Merkezi’nde düzenlenen “15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı” kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, dünya tarihinin kritik bir dönüm noktasından geçtiğine dikkat çekerek, çok kutuplu bir dünyanın hızla şekillendiğini ifade etti. Türkiye’nin bu süreçte önemli bir rol üstleneceğini belirten Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte etkili olacak ender ülkelerden biri Türkiye’dir” dedi.

Kurtulmuş, günümüzde sert gücün yanı sıra yumuşak gücün de öneminin arttığını vurgulayarak, Türkiye’nin kültürel gücünü kullanarak dostluk köprüleri kurma fırsatına sahip olduğunu aktardı. “Türkiye, kültürel diplomasi alanında büyük avantajlara sahiptir. Kültürümüz ve tarihimiz, dünyanın her köşesinde insanların gönüllerini kazanmak için güçlü bir araçtır” diyen Kurtulmuş, bu gücün etkin bir şekilde kullanılmasının tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Konuşmasında “hafıza” ve “diriliş” kavramlarına da değinen Kurtulmuş, hafızasını yitiren bir milletin ayakta duramayacağını belirtti. Hafızanın bir milletin kimliği olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, dilin ve kültürün, milletin kimliğini şekillendiren temel unsurlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin kültürel diplomasi faaliyetlerinin adaletli bir dünya kurma çabasındaki önemine de dikkat çekti.

Kurtulmuş, Türkiye Maarif Vakfı’nın dünya genelindeki faaliyetlerine de değinerek, vakfın eğitim alanındaki çalışmalarının Türkiye’nin kimliğini küresel ölçekte tanıtma açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. “Maarif Vakfı, milli hafızamızı yeniden inşa etmek ve Türkiye’nin dünya ile bağlarını güçlendirmek için önemli bir kurumsal araçtır” diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı’nın Eğitim Faaliyetleri

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Mahmut Özdil, vakfın 55 ülkede 466 eğitim kurumu ile 55 bin 300 öğrenciye eğitim verdiğini bildirdi. Özdil, vakfın 2016 yılından itibaren Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübelerini dost ve kardeş ülkelerle paylaştığını belirtti. “Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde artık dünyanın dört bir köşesinde Türkiye’nin bayrağını dalgalandırıyoruz” dedi.

Vakıf faaliyetlerinin, çalıştığı ülkelerde ön yargılardan arınarak doğru ihtiyaçları tespit etmenin önemine vurgu yapan Özdil, Türkiye’nin üniversiteleriyle işbirlikleri geliştirerek farklı ülkelerdeki akademik ağları güçlendirmeye odaklandıklarını ifade etti. Ayrıca, vakfın çalışmalarının yalnızca Türkçe öğretmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda Türk kültürünü ve tarihini global ölçekte tanıtmaya yönelik projeler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, Maarif Vakfı’nın eğitim faaliyetleri ve kültürel diplomasi alanındaki stratejileri ele alınarak yeni döneme ilişkin hedefler tartışıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.