Dolar 36,4497
Euro 38,3965
Altın 3.449,21
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -6°C
Çok Bulutlu
Sivas
-6°C
Çok Bulutlu
Pts -3°C
Sal -1°C
Çar 1°C
Per 1°C

İmamoğlu Hakkında İddianame: Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs Suçlaması

İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede, bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs suçlaması gündeme geldi. Bu gelişmelerin detaylarını ve sürecin seyrini öğrenmek için makalemizi okuyun.

İmamoğlu Hakkında İddianame: Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs Suçlaması
17 Şubat 2025 10:34
7
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, bilirkişiye yönelik sözleri nedeniyle iddianame hazırladı. İmamoğlu’nun, “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, İmamoğlu’nun 27 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, bazı soruşturma ve davalarda görev yapan bilirkişilerden birini hedef gösterdiği ve kamuoyunda baskı oluşturmaya çalıştığı iddia edildi. Başsavcılık, bu sözler nedeniyle re’sen soruşturma başlattığını belirtti.

İddianamede ifadesine yer verilen bilirkişi S.B, İmamoğlu’nun açıklamaları sonrası adının basında ve sosyal medyada geniş yer bulduğunu, karalama kampanyasına maruz kaldığını ifade etti. S.B, bugüne kadar hiçbir hukuksuzluğa imza atmadığını, yalnızca CHP değil, farklı partilerle ilgili davalarda da bilirkişilik yaptığını belirtti.

İddianamede, İmamoğlu’nun açıklamalarının bilirkişi ve yargı organlarının bağımsızlığına gölge düşürmeyi amaçladığı öne sürüldü. Bu kapsamda, kamuoyunda oluşturulacak baskıyla bilirkişinin görev yaptığı davaların etki altına alınmaya çalışıldığı iddia edildi. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davayı etkilemeye teşebbüs ettiği değerlendirmesi yapıldı.

İddianamede ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesi kapsamında, İmamoğlu’nun kamu görevinden yoksun bırakılması talep edildi. İddianame, değerlendirilmek üzere Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.