Dolar 35,8936
Euro 37,2709
Altın 3.307,45
BİST 9.808,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -1°C
Kar Yağışlı
Sivas
-1°C
Kar Yağışlı
Cum 0°C
Cts -1°C
Paz 0°C
Pts 1°C

Seferihisar Belediyesi’nde Engelli Çalışana Yapılan Şiddet Skandalı

Seferihisar Belediyesi’nde engelli çalışana yönelik yaşanan şiddet skandalı, toplumsal tepkiyi artırdı. Bu olayın detayları ve etkileri hakkında bilgi alarak, engelli bireylere yönelik farkındalığı artırmaya katkıda bulunun.

Seferihisar Belediyesi’nde Engelli Çalışana Yapılan Şiddet Skandalı
6 Şubat 2025 11:22
6
A+
A-

Seferihisar Belediyesi’nde Skandal Olay

Seferihisar Belediyesi’nde daire amiri tarafından engelli bir personelin “şaka” adı altında üzerine kolonya dökülerek yakılması büyük bir skandala dönüştü.

Olayın ardından sert bir açıklama yapan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, “Engelli bir vatandaşımızın çalışma ortamında böylesine korkunç bir muameleye maruz kalması, belediye yönetiminin ciddiyetsizliğini ve denetimsizliğini gözler önüne sermektedir. İsmail Yetişkin ve yönetimi, sadece belediye hizmetlerinde değil, çalışanlarının güvenliğini sağlamada da sınıfta kalmıştır.” ifadelerini kullandı. AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, yaşanan vahim olayın yalnızca bir eziyet değil, aynı zamanda bir örtbas skandalına dönüştüğünü belirterek şu açıklamada bulundu:

“Seferihisar Belediyesi’nde yaşanan insanlık dışı olay, vicdanları derinden yaralamıştır. 30 Aralık’ta meydana gelen olayda, belediyede görevli bir daire amiri, engelli bir çalışanımıza ‘şaka’ adı altında akıl almaz bir eziyet yapmış, üzerine kolonya dökerek tutuşturmuştur. Sonuç olarak mağdur personelin vücudunda yanıklar oluşmuş, ancak olayın ardından yapılan daha da vahimdir. Belediyede gerçekleşen bu olayın saklanmaya çalışıldığı, mağdurun hastaneye götürülmesine rağmen olayın belediyede olduğu gerçeğinin gizlendiği, hatta mağdurun evde sobadan yanık oluştuğuna dair sahte bir beyanda bulunulduğu ortaya çıkmıştır. Burada sorulması gereken çok açık bir soru var: Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin nerede? Belediyesinin içinde yaşanan bu utanç verici olaydan nasıl habersiz olabilir? Yoksa yine CHP zihniyetinin alışkanlıklarından biri olarak, ‘üzeri örtülmesi gereken’ bir skandal mı olarak görülmüştür? Engelli bir vatandaşımızın çalışma ortamında böylesine korkunç bir muameleye maruz kalması, belediye yönetiminin ciddiyetsizliğini ve denetimsizliğini gözler önüne sermektedir. Seferihisar Belediyesi, liyakatsiz atamalar, sorumsuz yöneticiler ve belediye içinde otoritesini kaybetmiş bir başkan tarafından yönetilmektedir. İsmail Yetişkin ve yönetimi, sadece belediye hizmetlerinde değil, çalışanlarının güvenliğini sağlamada da sınıfta kalmıştır. AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sorumlular derhal açığa alınmalı, hukuki süreç ivedilikle başlatılmalı ve mağdur çalışanımıza gerekli destek sağlanmalıdır. İnsan onurunu ayaklar altına alan bu çirkin olayın üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.