Dolar 35,9197
Euro 37,4638
Altın 3.312,34
BİST 9.796,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -3°C
Hafif Kar Yağışlı
Sivas
-3°C
Hafif Kar Yağışlı
Per -2°C
Cum 0°C
Cts -2°C
Paz -1°C

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi ile tarım ve hayvancılık sektörüne yeni bir soluk kazandırıyoruz. Çiftçilerimize modern teknikler ve sürdürülebilir çözümler sunarak, kırsal kalkınmayı destekliyoruz.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi
5 Şubat 2025 13:10 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2025 17:19
10
A+
A-

(ANKARA)Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü destelemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi”ni başlattığını duyurdu.

Proje kapsamında Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait gebe büyükbaş hayvanların uygun maliyetle üreticilere verileceği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla ‘Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait gebe büyükbaş hayvanlar uygun maliyetle üreticilere verilecek.

Üreticiler, Ziraat Bankası aracılığıyla sübvansiyonlu kredi kullanabilecek. Kredi, ilk iki yıla kadar geri ödemesiz olacak ve ardından 3 veya 5 yıl vadeli olarak geri ödenebilecek. Ayrıca, hayvanların bir yıl boyunca aylık hayvan başına 1500 TL bakım ve besleme gideri karşılanacak. Toplamda yıllık 270 bin liraya varacak bu destekle üreticilerin mali yükü hafifletilecek.

Projeyle birlikte üreticilere TARSİM tarafından bir yıl süreyle sigorta imkanı sağlanacak ve sigorta bedeli de devlet tarafından ödenecek. Böylece hayvan yetiştiricileri olası risklere karşı güvence altına alınacak.

Özellikle gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla yer almasını teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında, veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi gibi meslek gruplarından gelen başvurularda verilen hayvan sayısı 15’ten 30’a çıkarılacak. Bu adımla, tarım ve hayvancılık alanında eğitim almış gençlerin kendi işlerini kurmalarına destek olunacak.

Deprem bölgesindeki üreticilere öncelik verilecek olan proje ile, yerli üretim artırılarak hayvancılık sektöründe sürdürülebilir büyüme hedeflenmektedir. Bakanlık olarak, bu desteklerle kırsalda ekonomik kalkınmanın hızlandırılması ve yerli üretimin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Başvurular İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden yapılacak olup, projeye ilişkin kriterler ve diğer detaylar Genel Müdürlüğümüz sitesinden paylaşılacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.