Dolar 38,0300
Euro 43,2725
Altın 3.958,74
BİST 9.380,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 3°C
Kar Yağışlı
Sivas
3°C
Kar Yağışlı
Pts 6°C
Sal 9°C
Çar 14°C
Per 19°C

Yavuz Ağıralioğlu Sivas’ta Yerel Sorunları Değerlendirdi

Yavuz Ağıralioğlu, Sivas’ta yerel sorunları değerlendirerek çözüm önerileri sundu. Şehrin geleceği için önemli adımlar atıldı.

Yavuz Ağıralioğlu Sivas’ta Yerel Sorunları Değerlendirdi
6 Nisan 2025 12:29 | Son Güncellenme: 6 Nisan 2025 21:19
9
A+
A-

Ağıralioğlu’ndan Sivas’a Önemli Mesajlar

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Sivas’ta yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen kahvaltı programında, gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ağıralioğlu, Sivas’tan gelen yoğun desteğin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağıralioğlu, Sivas’ın 2024 yılında 13 bin 394 kişilik nüfus kaybı yaşamasıyla Türkiye’nin en fazla göç veren ili olduğunu hatırlatarak, bu duruma yönelik dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Kırsal Nüfusun Azalması

Ağıralioğlu, Sivas’taki kırsal nüfusun sürekli olarak azaldığını belirterek, “Devlet köye dönmezse millet köye dönmez. Köye dönenin imkanının olması lazım. Yaşam şartlarını şehirle eşleştirmeniz lazım.” dedi. Ayrıca, Anahtar Parti’nin bu konuda bir çözüm programı geliştirdiğini ifade etti.

Ağıralioğlu, Sivas’ın göç, işsizlik ve yatırımların yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. “İstanbul’da en büyük nüfus Sivas’ta bulunuyor. Sivas uzun yıllardır iktidara destek oldu. Ancak vekil sayısı sürekli düşüyor. İktidara destek veren bir şehre böyle bir muameleyi layık görmek doğru değil”Ağıralioğlu, yatırımların Sivas’ın sorunlarını çözebilecek bir hızla gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Problemler sadece Sivas özelinde değil, genel olarak her yerde benzer sorunlar var. Anahtar Parti olarak yerel sorunları çözme yönünde kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.