Uluslararası Polislik Sempozyumu İzmir’de Gerçekleşiyor
Uluslararası Polislik Sempozyumu, güvenlik, işbirliği ve yenilikçi çözümler için İzmir’de bir araya geliyor. Katılmayı unutmayın!

Uluslararası Polislik Sempozyumu İzmir’de Gerçekleşecek
Polislik alanında yaşanan son gelişmeler, 11-12 Nisan 2025 tarihlerinde İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Polis Moral Eğitim Merkezi’nde ele alınacak. Bu önemli etkinlik, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü tarafından, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ile iş birliği içinde düzenleniyor.
“Polislikte Güncel Gelişmeler: Eğitim, Strateji ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu” başlığı altında gerçekleştirilecek sempozyum, alanında önemli bir buluşma noktası olacak. Sempozyumda, polislik mesleğinin karşılaştığı yeni zorluklar, eğitim süreçleri ve stratejik yaklaşımlar gibi konular detaylı bir şekilde tartışılacak.
Katılımcı ülkelerin polis akademisi temsilcileri, kendi eğitim sistemlerini tanıtacak ve başarılı uygulama örneklerini paylaşarak ortak sorunlara çözüm önerileri sunacaklar. Sempozyumun en dikkat çekici unsurlarından biri, Türk Dünyası Polis Akademileri Platformu’nun kurulması yönündeki girişim olacak. Bu platform sayesinde, ortak güvenlik anlayışı çerçevesinde bilgi, eğitim materyalleri ve uzmanlık paylaşımı gibi konularda sistematik bir iş birliği hedefleniyor.
Etkinliğe, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlıklarından üst düzey heyetlerin katılım göstermesi bekleniyor.