Dolar 37,9650
Euro 41,8089
Altın 3.813,84
BİST 9.275,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Çok Bulutlu
Sivas
5°C
Çok Bulutlu
Cum 4°C
Cts 5°C
Paz 8°C
Pts 6°C

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Özgür Özel’e Cevap

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Özgür Özel’in açıklamalarına yanıt vererek ekonomik durumu ve politikaları hakkında bilgi sundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Özgür Özel’e Cevap
4 Nisan 2025 00:07
14
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Bakan Mehmet Şimşek hakkında ortaya attığı iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Açıklamada, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) tarafından hazırlanan raporların, bakanlık yetkilileri tarafından önceden bilinmesinin veya bu sürece müdahale edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi. Bakanlık, Özgür Özel’in Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e yönelik ağır ithamlarını sürdürdüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Bu konu, MASAK tarafından daha önce kamuoyuna yapılan duyuruda da açıkça ifade edilmiştir.”

Bakanlık ayrıca, MASAK’ın hazırladığı raporların yalnızca adli mercilerin talepleri doğrultusunda oluşturulduğunu ve ilgili makamlara doğrudan iletildiğini vurgulayarak, “Hazırlanan raporlar, MASAK Başkanlığı dışında hiçbir makamın bilgisine veya onayına sunulmadan, doğrudan talepte bulunan adli mercilere iletilmekte, bu süreci bakanlık yönetim mercilerinin önceden bilmesi ve bu sürece herhangi bir şekilde müdahil olması söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Özgür Özel’in Bakan Şimşek’e yönelik ithamlarının devlet adabı ve siyaset ahlakı ile bağdaşmadığını belirterek, yapılan çirkin ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.