Dolar 38,0300
Euro 43,2725
Altın 3.958,74
BİST 9.380,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 3°C
Kar Yağışlı
Sivas
3°C
Kar Yağışlı
Pts 6°C
Sal 9°C
Çar 14°C
Per 19°C

Cevdet Yılmaz’dan Özgür Özel’in ‘Cunta’ İfadesine Sert Tepki

Cevdet Yılmaz, Özgür Özel’in ‘cunta’ ifadesine sert bir tepki gösterdi. Gelişmeleri ve açıklamaları kaçırmayın!

Cevdet Yılmaz’dan Özgür Özel’in ‘Cunta’ İfadesine Sert Tepki
6 Nisan 2025 23:59
12
A+
A-

Yılmaz’dan Özel’in “Cunta” İfadesine Tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yöneticileri hakkında kullandığı “cunta yönetimi” ifadesine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Özel’in 2023 Mayıs seçimlerinde halkın yüzde 50’den fazlasının oyunu alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “cunta” olarak nitelendirmesinin, aslında seçmeni “cuntacı” olarak damgalamak anlamına geldiğini vurguladı. Bu durumun, milli iradeyi hiçe saymak olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

  • “Bu dil, demokratik siyasetin değil, vesayetçi bir geleneğin tezahürüdür.”
  • “İçindeki ‘cunta’ özlemini başkalarına yansıtmanın bir örneğidir.”
  • “AK Parti ve Cumhur İttifakı tabanını aşağılamak, siyasi nezaketten uzak bir tutumdur.”

Yılmaz, bu tür bir muhalefet dilinin, hem ana muhalefet partisine hem de ülkenin demokrasi ortamına zarar getireceğini belirtti. Ayrıca, geçmişteki deneyimlerin gösterdiği gibi, halkın bu sorumsuz ve saldırgan siyaset tarzına sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etti.

Bunun yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sergilenen çirkin üslubun da kabul edilemez olduğunu söyleyen Yılmaz, bu yaklaşımın ekonomik istikrarı bozma ve güven ortamını zedeleme etkisi taşıdığını belirtti. Yılmaz, sorumlu bir muhalefetin, ekonomiyi baltalamak yerine yapıcı eleştirilerle destek sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin geleceği için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Demokrasi ve kalkınma yolunda yeni hedeflere yürüyeceğiz.” dedi. Ayrıca, terörsüz bir Türkiye hedefine ulaşacaklarını, etkin bir dış politika ile milli menfaatleri koruyacaklarını ve halkın refahını artırmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.