Bayram, 21 Mart Nevruz’un Resmi Tatil İlan Edilmesi İçin Kanun Teklifi Verdi
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Nevruz’un 21 Mart’ta resmi tatil olarak ilan edilmesi için kanun teklifi sundu. Bayram, Nevruz’un birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurguladı.

Son Dakika: Nevruz Bayramı İçin Resmi Tatil Teklifi
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 21 Mart tarihinin önemine değinerek, bu günün dünya genelinde ve Türk devletlerinde kutlanan Nevruz Bayramı ile ilişkili olduğunu vurguladı. Bayram, “Nevruz, yeni bir gün, yeniden doğuş ve birlik demektir. Bu bağlamda, hem İstanbul Milletvekili olarak hem de Birleşmiş Milletler Barış Elçisi olarak, bu özel günün resmi bayram tatili olarak ilan edilmesi için kanun teklifi verdim,” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılki Nevruz kutlamalarında konuya değindiğini hatırlatan Bayram, “Bu günün resmi tatil ilan edilmesi, hem toplumun beklentisi hem de barış ikliminin ülkemizde ve dünyada hakim olması açısından önemli,” dedi. Tüm partilerden ve milletvekillerinden destek beklediğini ifade etti.
Bayram, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığına sunduğunu belirtti ve bu teklifte “21 Mart Nevruz Günü Tatili” ibaresinin yer alacağını açıkladı.
AK Parti’li Bayram, ayrıca İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in, Gazze Şeridi’ne “bir buğday tanesinin bile” girişine izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Bayram, “Bir buğday tanesine yenilecekler. Çünkü buğday tanesi dünyayı sarar,” dedi.
Kendi hayatını anlatan filmin adının “Buğday Tanesi” olduğunu hatırlatan Bayram, filmin tanıtımı için Ürdün ve Dubai’ye ziyaretler gerçekleştireceğini de aktardı. Ayrıca, ABD’nin New York kentinde 17 Mayıs’ta düzenlenecek 42’inci Türk Günü Yürüyüşü’nün temasının da “Buğday Tanesi” olacağını ifade etti. Bayram, “Barış istiyoruz, savaş istemiyoruz, engelsiz bir dünya istiyoruz. Gazze’de, Filistin’de insanlar ölmesin istiyoruz,” şeklinde konuştu.