Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.516,58
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Çok Bulutlu
Sivas
23°C
Çok Bulutlu
Paz 22°C
Pts 15°C
Sal 1°C
Çar -1°C

Yozgat’ta Jeotermal Kaynaklı Sera Protokolü Onaylandı

Yozgat’ta jeotermal kaynaklı sera protokolü onaylandı. Bu önemli adım, tarımda sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği sağlarken, yerel ekonomiye de katkı sunacak. Detaylar için hemen tıklayın!

Yozgat’ta Jeotermal Kaynaklı Sera Protokolü Onaylandı
16 Mart 2025 07:30
17
A+
A-

Yozgat’ta Jeotermal Kaynaklı Sera Kuruluş Protokolü Onaylandı

Yozgat-BHA Yumaklı: Yerköy’de jeotermal kaynaklardan faydalanarak kurulacak sera, tüzel kişilik kazandı. Bu sera sayesinde, bin 125 dekar alanda yıllık 30 bin ton sebze ve meyve üretimi hedefleniyor. Ayrıca, en az %75’i kadın olan 1500 kişilik istihdam sağlanacak.

Projenin tam faaliyete geçmesi durumunda, bölge ekonomisine yıllık 1,2 milyar TL katkı sağlaması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanı, Türkiye’nin jeotermal potansiyelini değerlendirmek amacıyla Yozgat’ın bu projeye öncülük ettiğini belirtti.

Projenin Ayrıntıları:

  • Yerköy Jeotermal Kaynaklı Sera OTB’si, protokol onayı ile tüzel kişilik kazandı.
  • Sera alanında fide, sebze ve meyve üretimi yapılacak.
  • Ürünler, işlenip paketlenerek depolanacak.
  • Otomatik sera ve biokütle tesisleri kurulacak.
  • Eğitim, araştırma, GES ve atık yönetim alanları yer alacak.

Yumaklı, modern tarımsal üretim yöntemlerinin uygulanacağı bu OTB’nin, Yozgat ve çevre illerin yaş meyve ve sebze ihtiyaçlarını karşılayarak tarımsal arz güvenliğini artıracağını ifade etti. Ayrıca, bu projeyle birlikte yerel ekonomiye önemli katkılar sağlanacağını vurguladı.

Son olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, güçlü bir tarım için organize tarım bölgelerine yatırımlara devam edeceğini belirten Bakan Yumaklı, tüzel kişilik kazandırılan Sera OTB’sinin Yozgat ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.