Sivas’ta Seyyar Satıcı Krizi ve Başkan Uzun’un Açıklamaları
Sivas’ta seyyar satıcı krizi hakkında Başkan Uzun’un açıklamaları ve çözüm önerileri. Şehrin ticareti ve esnafı için önemli detaylar.

Sivas’ta Seyyar Satıcı Krizi: Başkan Uzun’dan Açıklama
Son günlerde Sivas’ta bir seyyar satıcının zabıta noktasına marulları fırlatması, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir yankı uyandırdı. Olay sırasında “Evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz, ama belediye buna izin vermiyor” şeklinde bağıran seyyar satıcı, dikkatleri üzerine çekti.
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, seyyar satıcının babasıyla birlikte sebze halinde dükkanının bulunduğunu belirterek, yaşanan olayı provokatif bir eylem olarak nitelendirdi. Uzun, “Bu eylem, aslında bu arkadaşımızın perakende sebze hali içerisinde bir işletmesinin olduğunu göstermektedir” dedi.
Teklifler Reddedildi
Başkan Uzun, seyyar satıcılara iş imkanı sunduklarını ifade ederek, “Onlara yer yoksa pazarda yer verebiliriz dedik, ancak ‘Tezgâhımız yok’ yanıtını aldık. Tezgâhı biz yaptıralım dedik, ‘Aracımız yok, pazara mal götüremeyiz’ dediler. Pazarcılar Odası Başkanımız ile görüşerek ulaşımı sağlarız dedik, buna da sıcak bakmadılar,” şeklinde konuştu.
Başkan, “Bu şehirde on binlerce insan asgari ücretle geçimini sağlıyor. Gelin size Organize Sanayi Bölgesi’nde iş imkanı sağlayalım dedik, ama buna da yanaşmadılar,” dedi. Ayrıca, bayram öncesi insanların maneviyatının yüksek olduğu bir dönemde yapılan bu eylemin, perakende sebze halindeki esnafların hakkına girmek olduğunu vurguladı.
Kaldırım İşgali ve Zabıta Mücadelesi
Başkan Uzun, kaldırım işgalleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. “Bayramdan sonra kesin karar verdik, kaldırım işgallerine karşı mücadele başlatacağız,” diyen Uzun, “Şu ana kadar tahsil ettiğimiz ceza tutarı 1,5 milyon lira. Bu rakam bayramdan sonra daha da artacak,” ifadesinde bulundu.
Esnafa bu konuda destek talep eden Uzun, “Kaldırım işgallerini bırakın. Şehrin en işlek yerlerinde satış yapmayın. Kenar mahallelerde satış yapmanıza bir şey demiyoruz, ama yoğun yerlerde buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Engelli ve yaşlı bireyler kaldırımda yürüyemiyor,” dedi.
Son olarak, “Kaldırımlar yayaların, yollar ise halkın. Bu konuda esnaf kardeşlerimizden destek bekliyoruz,” diyerek tüm Sivas halkına çağrıda bulundu.