Dolar 38,0004
Euro 41,1101
Altın 3.698,46
BİST 9.649,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Çok Bulutlu
Sivas
23°C
Çok Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 15°C
Pts 16°C

RTÜK’ten Provokatif Yayınlara Sert Yanıt

RTÜK, provokatif yayınlara karşı sert önlemler alarak medya düzenlemelerinde etkili adımlar atıyor. Detaylar için tıklayın!

RTÜK’ten Provokatif Yayınlara Sert Yanıt
26 Mart 2025 00:08
11
A+
A-

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı televizyon kanallarının yayın kurallarını hiçe sayarak provokatif içeriklere yer verdiğini ifade etti. Şahin, RTÜK’ün tehditlere boyun eğmeyeceğini ve görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

Yayın organlarının milleti ve gençleri sokağa çağıran içeriklerle provokatif eylemleri teşvik ettiğini vurgulayan Şahin, bu durumun ülkeye zarar verdiğini dile getirdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın vefat eden annesine yönelik hakaretler, tarihi camilere zarar verilmesi ve güvenlik güçlerine saldırılar gibi olayların yaşandığını aktardı.

RTÜK’ün anayasal yetkileri çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen Şahin, ana muhalefet partisini de eleştirerek, muhalefetin devletin kurumlarını hedef alan açıklamalar yaptığını savundu. “Bazı ülkelerde ana muhalefet partileri, devletin anayasal kurumlarına tehdit oluşturmazken, ülkemizde maalesef böyle bir tutum sergilenmektedir.” diyen Şahin, RTÜK’ün bu tür baskılar karşısında geri adım atmayacağını vurguladı.

Tehditlere Cevap: Suç Duyurusu

RTÜK Başkanı, kuruma yönelik tehdit ve hakaretlerin suç teşkil ettiğini belirterek, ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. “Sakın ha, bu kanallara dokunmaya kalkmayın. Alnınızı karışlarız.” gibi ifadelerin, devletin bir kurumuna yönelik tehdit niteliğinde olduğunu söyledi.

Şahin, hukuksuz yayınlara karşı en ağır idari yaptırımların uygulanacağını ifade etti. RTÜK’ün, basın ve yayın kuruluşlarının özgürlüğüne saygı gösterdiğini ancak manipülatif içeriklere ve hukuksuz yayınlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğini vurgulayarak, kamuoyunu yanıltan haberlerin ve dezenformasyonun önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.