Dolar 37,8948
Euro 40,9483
Altın 3.800,22
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 13°C
Yağmurlu
Sivas
13°C
Yağmurlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 14°C

Ramazan Bayramı Kutlamaları ve Güvenlik Uyarıları

Ramazan Bayramı’nda kutlamalar ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi edinin. Güvenli ve keyifli bir bayram geçirmeniz için ipuçları.

Ramazan Bayramı Kutlamaları ve Güvenlik Uyarıları
29 Mart 2025 08:30
10
A+
A-

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Ramazan ayında huzurlu bir atmosferde zaman geçirdiklerini belirterek, hem esnafların hem de vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Demirgil, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştiği bu özel günlerin mutluluğunu paylaştı. Demirgil, “Bayramlar, toplumsal birliği güçlendiren değerlerin hatırlandığı, insanların birbirine sevgisini ve saygısını artırdığı, geleneklerimizin en güzel şekilde yaşandığı özel günlerdir. Bu günlerin getirdiği sevinci ve yardımlaşma duygusunu hayatımızın her alanına yaymalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bayramda, aile büyükleri, akrabalar ve komşuların ziyaret edilmesi gerektiğine vurgu yapan Demirgil, “Tüm hemşehrilerimin, esnaflarımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Demirgil, ayrıca Ramazan bayramı alışverişlerinin yoğunlaştığını belirterek, esnaflara müşteri memnuniyetine önem vermeleri, iş yerlerinde büyük miktarda para bulundurmamaları ve şüpheli davranışlar sergileyen kişileri güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yola Çıkacak Sürücülere Önemli Uyarılar

SESOB Başkanı Demirgil, yola çıkacak sürücüleri de uyararak, “Güvenli bir yolculuk için sürücülerin, yola çıkmadan önce araçlarını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Yağ, su seviyesi, aydınlatma, fren balataları, lastik bakımı ve sileceklerin kontrolü gibi rutin işlemler mutlaka yapılmalıdır. Eksiklikler varsa giderilmeden yola çıkılmamalıdır.” dedi.

Ayrıca, sürücülerin yolculuk sırasında trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları gerektiğini vurgulayan Demirgil, “Yasal hız limitlerine kesinlikle uymalısınız. Yolda oluşabilecek lastik patlamaları için yedek lastik, ilk yardım seti, bijon anahtarı, reflektör ve çekme halatı bulundurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.