İstanbul’da Protestolar ve Şiddet Olayları
İstanbul’da protestolar ve şiddet olayları üzerine kapsamlı bir analiz. Kentin sosyal dinamikleri ve güvenlik durumu hakkında bilgi edinin.

İstanbul’da Protestolar Şiddet İçeriyor
Ekrem İmamoğlu’nun ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, Saraçhane’de izinsiz bir şekilde toplanan kalabalık, polis uyarılarına rağmen dağılmayı reddederek olaylar çıkarmaya devam ediyor. Yasağa rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğindeki gruplar, protestolar sırasında güvenlik güçlerine saldırarak çevreye zarar vermekte.
Güvenlik güçleri, toplumun huzurunu sağlamak amacıyla eylemcilere müdahale ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son olarak Saraçhane’de yaptığı konuşmada güvenlik güçlerinin müdahalelerine değindi.
“SENİN ALNINI KARIŞLAMAYAN NAMERTTİR”
Özel, İstanbul Emniyeti ve İstanbul Valisi Davut Gül’ü tehdit ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Bir gencime bu gece cop vurursan, gaz sıkarsan, bir plastik mermi vurursan senin alnını karışlamayan namerttir.”
“Gaz sıkmaya devam edersen, yarın seni en rahatsız edecek yere 500 bin kişilik çağrı yapacağım.”