Gazetecilerin Tutuklanması ve Tahliye Süreci
Gazetecilerin tutuklanma ve tahliye süreçlerini ele alan bu içerik, basın özgürlüğü ve adaletin önemini vurguluyor.

İstanbul’da, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından gerçekleştirilen protestoları takip eden 7 gazeteci, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Ancak, gazetecilerin avukatlarının yaptığı itiraz sonucunda, hakimlik tahliye kararı verdi.
Tahliye edilen gazeteciler arasında fotoğrafçılar Kurtuluş Arı, Hayri Tunç, Gökhan Kam ve Bülent Kılıç ile AFP muhabiri Yasin Akgül, Now TV muhabiri Ali Onur Tosun ve gazeteci Zeynep Kuray yer alıyor. Gazetecilerin önümüzdeki saatler içinde serbest kalmaları bekleniyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz gün AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının tutuklu gazetecilere ilişkin sorularını yanıtladı. Tunç, “Tabii ki gazetecilerin tutuklanmasını hiç kimse istemez. Gazetecilerimiz, toplumu bilgilendirmek için görev yapan kişilerdir. Ancak, orada gazeteci olarak bulunup, şiddet eylemine katılmışsa, o zaman da tabii ki yargı dosyasındaki durumu bilmemiz mümkün değil. Bahsettiğiniz gazetecilerle ilgili olarak, girerken de arkadaşlar söylediler bana. Onların durumlarını bir soralım, araştıralım. Gazetecilerin bir mağduriyeti söz konusu olmasın. Eğer ‘gazeteciyim’ diyerek şiddet eylemlerine karışmış ve provokasyona yönelik bir takım girişimlerde bulunmuşlarsa, bu da doğru değil. O da gazetecilik faaliyeti olmaz. Durumlarına bir bakalım.” şeklinde ifadelerde bulundu.