Dolar 36,4488
Euro 39,4044
Altın 3.390,76
BİST 10.244,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 8°C
Açık
Sivas
8°C
Açık
Cum 9°C
Cts 12°C
Paz 14°C
Pts 15°C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Uluslararası Güvenlik Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası güvenlik konularında önemli açıklamalarda bulundu. Bölgesel istikrar, işbirliği ve uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler hakkında bilgi edinin.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Uluslararası Güvenlik Açıklamaları
6 Mart 2025 14:00
4
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere merkezli bir gazete ile yaptığı söyleşide güncel uluslararası duruma dair değerlendirmelerde bulundu. Fidan, ABD Başkanı Donald Trump’ın eylemlerinin, “Kendi merkezimizi tasarlamak ve birleşmek için bir uyarı.” şeklindeki ifadesiyle dikkat çekti. Ayrıca, NATO’nun dağılması halinde Türkiye’nin yeni bir Avrupa güvenlik mimarisinin parçası olma arzusunu dile getirdi.

Fidan, Avrupa’nın güvenliğine dair, “Ok yaydan çıktı ve geri döndürmenin yolu yok.” diyerek, gelecekte ABD’nin Avrupa’nın güvenliğine katkılarının azalabileceğine dikkat çekti. “Başkan Trump, şu anda Avrupa’dan çekilmemeyi seçse bile, benzer görüşlere sahip birinin gelecekte aynı tutumu benimsemesi mümkün.” şeklinde konuştu.

İsrail’in Saldırıları Provokasyon Niteliğinde

Bakan Fidan, İsrail’in Suriye’nin güneyine yönelik saldırılarını değerlendirerek, “Karada devam eden saldırılar ve yeni askeri hareketlilik açık bir provokasyon.” ifadesini kullandı. Fidan, İsrail’in her Arap ve Müslüman ülkeyi tehdit olarak görmesinin son derece tehlikeli olduğunu vurguladı ve “Tüm sınırdaş devletleri zayıf tutma stratejisi savunulamaz.” dedi.

PKK/YPG’ye Karşı Mücadele Vurgusu

Fidan, Suriye’de “SDG” adı altında faaliyet gösteren terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye için “yeminli düşman” olduğunu belirterek, bu grubun faaliyetlerine asla müsaade edilmeyeceğini dile getirdi. Ayrıca, Şam yönetimine PKK/YPG meselesinin çözülmesi konusunda bir şans verilmek istendiğini ifade etti.

Fidan, gerekirse PKK/YPG’nin kontrol ettiği bölgelerde terör örgütü DEAŞ mensuplarının bulunduğu kamp ve hapishaneleri devralabileceklerini de kaydetti. “Durum istihbarat ve hava gücü meselesi. Suriye’nin komşuları olarak kendi bölgesel platformumuzu oluşturabilirsek, ABD çekilse dahi DEAŞ ile mücadeleye devam edebiliriz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.