Dolar 36,6136
Euro 39,9040
Altın 3.429,57
BİST 10.587,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Açık
Sivas
19°C
Açık
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 22°C

ABD’nin Yeni İthalat Tarifeleri ve İngiltere’nin Tepkisi

ABD’nin yeni ithalat tarifeleri, dünya ekonomisinde büyük yankı uyandırdı. Bu durum, İngiltere’nin tepkisini nasıl şekillendiriyor? Detaylı analiz ve tartışmalar için makalemizi okuyun.

ABD’nin Yeni İthalat Tarifeleri ve İngiltere’nin Tepkisi
12 Mart 2025 14:46
2
A+
A-

ABD’nin Yeni İthalat Tarifeleri

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ve Avrupa Birliği’ne yönelik çelik ve alüminyum ithalatına %25 oranında yeni tarifeler getirdi. Bu gelişme, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın tüm diplomatik çabalarına rağmen gerçekleşti.

AB, hemen karşı tedbirler alırken, İngiltere hükümeti daha temkinli bir tutum sergiliyor. İş Dünyası Bakanı Jonathan Reynolds, “ABD ile daha kapsamlı bir ekonomik anlaşma müzakere etmeye odaklandık. Acele bir yanıt vermek yerine, soğukkanlı bir yaklaşım benimsiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

UK Steel Genel Müdürü Gareth Stace, durumu “son derece hayal kırıklığı yaratan” bir durum olarak değerlendirdi ve “Bu tarifeler, yüksek enerji maliyetleri ve düşük talep ile boğuşan çelik sektörümüz için en zor zamanda geldi” dedi.

İngiltere, 2023 yılında ABD’ye 166,433 ton çelik ihraç etti ve ABD, İngiliz çelik sektörünün AB’den sonraki en büyük pazarı konumunda. Hazine Bakanı James Murray, “Geçen ay Başbakan’ın Washington ziyaretinin ardından AB’den farklı bir konumdayız. Bu tarifeler, devam eden müzakerelerimizin ortasına düştü” ifadelerini kullandı.

İngiliz iş dünyası temsilcileri, karşılıklı tarifelerin bir ticaret savaşına dönüşme riski hakkında uyarıda bulunarak, müzakerelerin her iki taraf için de faydalı olacağını vurguluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.