Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -8°C
Hafif Kar Yağışlı
Sivas
-8°C
Hafif Kar Yağışlı
Cts -8°C
Paz -7°C
Pts -5°C
Sal -3°C

Sivas’ta Yaşlı Bakım Merkezinde Sigortasız İşçi Çalıştırma İddiası

Sivas’ta bir yaşlı bakım merkezinde sigortasız işçi çalıştırıldığına dair iddialar gündeme geldi. İşçi hakları ve yaşlı bakımı konusundaki bu tartışmalar, bölgedeki hizmet kalitesini ve yasal durumları sorgulatıyor.

Sivas’ta Yaşlı Bakım Merkezinde Sigortasız İşçi Çalıştırma İddiası
16 Şubat 2025 11:02 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2025 13:02
15
A+
A-

Sivas’ta faaliyet gösteren bir yaşlı bakım merkezinin, sigortasız işçi çalıştırdığı ve maaşları ödemediği iddia edildi. Aylarca çalıştığını belirten mağdurlar ilk zamanlarda maaşlarının eksik bir şekilde yatırıldığını ve bir zaman sonra maaşların hiç yatırılmadığını öne sürdü. Mağdurlar arasında kanser hastası bir kadının da bulunduğu ve engelli çocuğunu tedavi ettirmek için hakkı olan parayı alamaması sonucu tedavi ücretini karşılayamadığı da öğrenildi.

TEK MAĞDUR BEN DEĞİLİM

Kanser hastası kadın, bakım merkezinde çalışan 4-5 kişinin de aynı durumda olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Ben kanser hastasıyım, bu illeti yenebilmek adına tek başına mücadele ediyorum. Çocuklarıma ben bakıyorum, bu nedenle evin ihtiyaçları ve çocuğumun rahatsızlığından kaynaklı tedavi süreci için belirlenen tutarı karşılamak amacıyla Hayat Bakım Merkezi’nde işe başlamıştım. Çalıştığıma pişman oldum. Bizlerin emeğini hiçe saydı, maaşlarımızı vermedi, sigortamızı başlatmadı. İşten ayrılmak durumunda kaldım. Hakkım olan parayı alabilmek adına iletişim kurmaya çalıştım fakat nereden aradıysam orayı engelledi. Tek mağdur ben değilim orada çalışan diğer kişiler de mağdur oldu”

İNSAN EMEĞİ BU KADAR UCUZ OLMAMALI!

İşe başladığı ilk ay maaşının kısmi şekilde yatırıldığını dile getiren kanser hastası kadın ikinci ay maaşını üzerinden haftalar geçmesine rağmen alamadığını belirterek, “Hakkım olan parayı istiyorum insan emeği bu kadar ucuz olmamalı, ucuzlaştırılmamalı” şeklinde konuştu. Gerekli yerlere şikâyetlerde bulunan mağdur kadın, “Sivas’ta böyle bir bakım merkezi yok, dolandırılmışsınız” cevabını aldığını söyledi.

Mağdurlar, daha fazla kişinin bu tür dolandırıcılıklara uğramaması için yetkililere çağrıda bulunarak haksız kazanç elde eden bu tür kurumların denetlenmesini talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.