Dolar 36,1089
Euro 37,3761
Altın 3.359,01
BİST 9.798,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 0°C
Kar Yağışlı
Sivas
0°C
Kar Yağışlı
Per -1°C
Cum 0°C
Cts 2°C
Paz 4°C

Sivas’ta Kar Yağışı Tarım Üzerindeki Etkileri

Sivas’ta kar yağışının tarım üzerindeki etkilerini keşfedin. Bu yazıda, karın bitki gelişimi, mahsul verimi ve tarımsal uygulamalar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini detaylı bir şekilde ele alıyoruz.

Sivas’ta Kar Yağışı Tarım Üzerindeki Etkileri
11 Şubat 2025 13:00
10
A+
A-

Sivas’ta Kar Yağışı Etkili Oldu

Sivas'ta Kar Yağışı Etkili Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bir haftadır uyarılarda bulunduğu Sivas’ta kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinin yanı sıra çevre yerleşim yerlerinde de kar yağışı etkisini gösterdi. Ülke tarımı için önemli kentlerden biri olan Sivas’ta, etkili olan kuraklık tarımsal üretimde düşüklüğe neden olmuştu. Kar yağışlarının artmasına bağlı olarak tarımda olumlu sonuçlar beklenirken, yağışlar çiftçinin de yüzünü güldürdü.

Sivas'ta Kar Yağışı Tarım Üzerindeki Etkileri

“BİRAZ OLSUN KAR YAĞDI”

Kar yağışlarının devam etmesinin iç Anadolu Bölgesi’nin ekonomisine büyük katkısı olacağını söyleyen başkan Hacı Çetindağ, “İç Anadolu karasal bir iklime sahiptir. Buralara kar yağışı olmadığı zaman büyük sıkıntı çekmekteyiz. Çünkü yeraltı sularımız ve barajlarımız gibi sulamaya dair birçok alanımız var. Yağış konusunda da bu bölgeye yağmur az yağdığı için su ihtiyacımızı kışın yağacak olan kardan karşılıyoruz. Sivas buğday, şekerpancarı, patates ve yem bitkileri deposudur. Kar yağışının olması hem hayvancılığı, hem mera alanlarının yeşillenmesini, hem yer altı sularının oluşmasını, hem de barajların dolması adına önem arz etmektedir. Eski kar yağışları belki olmayacaktır ama bizlerde çiftçimizi buna göre yönlendirip alt yapılarını oluşturmaya çalışıyoruz. İstediğimiz gibi bir kar yağmasa da biraz olsun yağdı. Çünkü iklim değişikliği ve küresel ısınma bilhassa İç Anadolu Bölgesi gibi bölgelerde iliklerimize kadar hissettiğimiz durumlardan bir tanesidir” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

Kar yağışlarının devam etmesini beklediklerini belirten başkan Çetindağ, “Şubat ayında yağan kar bizi biraz olsun rahatlattı ve çiftçimizin yüzünü güldürdü. İnşallah bundan sonraki süreçte kar yağışının devam etmesini bekliyoruz. Tarım ile ilgili büyük sıkıntıların yaşanmaması için yeraltı sularını kullanabiliyoruz. Karın eridiği zaman eriyen kar toprak altına iniyor. Bu da yer altı sularını besliyor. Bunun bizim için büyük bir avantaj var. Kar yağışı olmasının iç Anadolu bölgesinin ekonomisine büyük katkısı var. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu sıkıntıları rahatlatmak için biz İç Anadolu bölgesi ve Sivas olarak kar yağışının artmasını dört gözle bekliyoruz. Şu anda da kar yağışı oldu, devamını da bekliyoruz. Şubat ayının sonuna doğru ve mart ayında tekrardan kar yağışı bekleniyor. Zaten bu bölgeye Nisan ayına kadar kar yağdığı zaman daha sonrasında yağış olmasa bile biz ektiğimiz ürünleri kurtarabiliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.