Dolar 36,5750
Euro 39,6905
Altın 3.391,70
BİST 10.422,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 14°C
Açık
Sivas
14°C
Açık
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Irak Ziyareti

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Irak ziyareti, bölgedeki siyasi gelişmeleri nasıl etkileyecek? Bu önemli ziyaretin detaylarını ve iki liderin görüşlerini keşfedin.

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Irak Ziyareti
16 Şubat 2025 11:38
20
A+
A-

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Ziyareti

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin yer alacağı heyet Erbil’de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelecek.

YARIN SÜLEYMANİYE’YE GEÇECEKLER

17 Şubat Pazartesi günü ise Süleymaniye’de Bafil Talabani ve Kubat Talabani ile bir araya gelecekler. Görüşmelerde, İmralı ziyaretlerine ilişkin detayların paylaşılaması ve sürece ilişkin değerlendirme yapılması planlanıyor.

ÜÇÜNCÜ KEZ İMRALI’YA GİTMELERİ BEKLENİYOR

O görüşmelerin ardından heyetin bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan ile üçüncü kez görüşmesi bekleniyor.

SÜREÇ BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASIYLA BAŞLADI

İmralı ziyaretleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de yaptığı “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasının ardından gerçekleşmişti. Ardından hükümetin “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı yeni dönemde DEM heyeti siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmüştü. Şimdi gözler İmralı’dan beklenen çağrının ne zaman ve nasıl geleceğinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.