Dolar 36,0991
Euro 37,4910
Altın 3.346,10
BİST 9.809,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 0°C
Kar Yağışlı
Sivas
0°C
Kar Yağışlı
Per -1°C
Cum 0°C
Cts 2°C
Paz 4°C

Hüsnü Ateş: Radyo Tamirciliğinin Son Temsilcisi

Hüsnü Ateş, radyo tamirciliğinin son temsilcisi olarak, bu eski zanaatın inceliklerini ve tarihini yaşatıyor. Radyo tamirciliğinin derinliklerine inerek, geçmişe yolculuk yapın ve bu eşsiz mesleğin geleceği hakkında bilgi edinin.

Hüsnü Ateş: Radyo Tamirciliğinin Son Temsilcisi
12 Şubat 2025 13:04 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2025 15:10
3
A+
A-

Sivas’ta Gençlik Yıllarında Radyo Tamirciliğine Yönelen Hüsnü Ateş

Sivas’ta yaşayan 54 yaşındaki Hüsnü Ateş, elektrikli cihaz tamirciliğine 19 yaşında başladı. Gençlik yıllarında radyo tamir etmeye başlayan Ateş, radyo tamirciliğinde 35 yılı geride bıraktı. İlerleyen teknoloji ile birlikte kaybolan radyo kültürünün son temsilcilerinden olan Hüsnü Ateş, radyo kullanımının afet durumlarında kritik önem taşıdığını belirtti. Yıkıcı depremler sonrasında elektrik, internet ve cep telefonu iletişiminin kesildiğini ifade eden Ateş, “Deprem anında teknolojik imkanlar bitecek ama radyoyla daima iletişim sağlanabilecek. Her eve bir radyo alınmalı” dedi.

“Her Eve Bir Radyo Alınması Gerekiyor”

Radyo tamircisi Hüsnü Ateş, radyo tamirciliğinin bitmek üzere olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 35 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bizden sonra da artık pek çırak yetişmiyor. Kimse bir şey getirmiyor. Teknoloji gelişti, artık insanlar telefonla veya internetle işlerini hallediyorlar. Bu meslekte son nesiliz. Bizden sonra da bu mesleğin devam etmesini isteriz. Şimdiki nesil paraya yönelik işlere gitmeyi tercih ediyor. Önceki radyolar lambalı olurdu, şimdiki radyolar dijital sisteme geçti. Radyo tamirciliğinin geleceğini bitmek üzere görüyorum. Bizim gibi ustalar yetişmediği sürece bu meslek tamamen biter. Eski nesil olduğumuz için bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz ve mesleğimizin ölmemesini istiyoruz. İnsanların kendine radyo almasını tavsiye ediyorum. Çünkü telsiz veya telefon gibi teknolojik aletler kalmayacak ama radyoyla daima iletişim sağlanabilecek. Deprem anında tüm teknolojik imkanlar bitecek ama radyolar var olmaya devam edecek. Her eve bir radyo alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.