Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -8°C
Kar Yağışlı
Sivas
-8°C
Kar Yağışlı
Paz -7°C
Pts -4°C
Sal -3°C
Çar -2°C

Hacıosmanoğlu’ndan Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi İçin Çağrı

Hacıosmanoğlu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için önemli bir çağrı yaptı. Futbolseverleri bir araya getiren bu heyecan dolu karşılaşmanın önemi ve Hacıosmanoğlu’nun mesajı hakkında detaylar burada!

Hacıosmanoğlu’ndan Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi İçin Çağrı
19 Şubat 2025 16:14 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2025 15:58
9
A+
A-

Hacıosmanoğlu’ndan Açıklamalar

Hacıosmanoğlu, TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trendyol Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak derbinin centilmence ve sağlıklı geçmesini arzuladıklarını belirten Hacıosmanoğlu, “Bizler, samimi olarak her iki kulübe de çağrı yaptık. İki kulüp arasındaki gerginliğin azalması, tüm Türkiye’nin arzu ettiği bir şey. Bu oluşan gerginlik, Türk futbol iklimini olumsuz etkilemektedir. Kulüplerin hepsi bizim için eşit önemde. Federasyon olarak bütün kulüpleri düşünmek zorundayız. Tüm ligler bizim için değerlidir.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin başkanlarıyla yapmak istedikleri ancak gerçekleşmeyen toplantıyla ilgili, şunları kaydetti:

“Salı günü toplantı yapılması üzere yazı yazdık. İlk olarak salı günü toplantı yapma kararı aldık. Fenerbahçe bize olumlu geri dönüş yaptı ancak Galatasaray tarafı salı günü divan kurulu toplantısı olduğu için çarşamba günü olup olmayacağını sordu. Biz de Fenerbahçe tarafına çarşamba ihtimalini sorduk. Onlar da bize olumlu geri dönüş yaptı. Arkadaşlarımız Galatasaray’a ulaştı ve toplantının çarşamba olacağını iletti. Onların da kabul etmesi üzerine biz de önemli bulduğumuz için bu konuyu kamuoyu ile paylaştık. Bunların üzerine kimin samimiyetsiz olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İki takımın arasında oluşan gerginlik yerine futbolun kalitesi ve güzelliği konuşulsun. Tüm futbol ailesi, kavgadan uzak ve seyir zevki yüksek karşılaşma izlesin. Kulüplerimizden camialarına yakışır bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Derbi maçından önce kulüp başkanlarıyla taraftarlara mesaj verelim istedik. Türk futbolu hak ettiği yere taşımak bizim asli görevimiz. Önemli olan kulüplere başkan olduktan sonra camianın büyüklüğüne yakışanı yapmaktır.”

“İmtiyaz bekleyenlerin eşitlikten rahatsız olduğunu görüyoruz”

TFF yönetimi olarak her zaman adil olacaklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Görev süremiz boyunca buna devam edeceğiz. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz da buna örnektir. Sivasspor ile özdeşleşmiş birisidir. Sivasspor, küme düşmemeye oynuyor. Bize de bazı yakıştırmalar yapılıyor. Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir insanım. Beni kesseniz kanım bordo-mavi akar. Trabzonspor da küme düşmenin biraz üzerinde. Adil olduğumuzun kanıtı budur. İmtiyaz bekleyenlerin eşitlikten rahatsız olduğunu görüyoruz. Bu da Türk futboluna katkı sağlamıyor. Yakın tarihte 4 kulüp başkanıyla federasyon başkanını bir arada görmediniz ama biz 3 saat toplantı yaptık. O toplantıda bazı sözler verildi. Sonrasında bir konu üzerinde anlaştılar. Kurumları rencide edici açıklamaları yapmama kararı aldılar. Hafta sonu da biri salıncak diğeri de kuş koydu. Bu şekilde futbola katkı sağlayamayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.