Erdoğan’dan TÜSİAD’a Sert Yanıt ve Yeni Türkiye Vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’a sert bir yanıt vererek Yeni Türkiye vurgusunu öne çıkardı. Ekonomik ve siyasi konularda kritik mesajlar ileten Erdoğan, iş dünyasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Erdoğan’dan Sert Açıklamalar
Başkan Erdoğan, AK Parti’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi sırasında yaptığı konuşmada, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras’ın son günlerdeki tartışmalı açıklamalarına yanıt verdi.
Erdoğan’ın açıklamalarından bazıları:
“İş dünyasında önemli adımlar attık. Esnaf ve sanayicinin her zaman yanında olduk. Bir avuç İstanbul elitinin kontrolündeki yatırımları ve istihdamı büyüttük. Ancak son tartışmalar, bazı eski alışkanlıkların devam ettiğini gösteriyor. Bazı kesimler, hükümete ayar vermeye çalışıyor. Türkiye’nin değişimini kabullenemiyorlar. AK Parti döneminde sermayesine değer katmış bir grup, kirli muhalefet anlayışını yeniden canlandırma çabasında. Tek dertleri, kayıplarını devlet hazinesinden telafi ettirmektir.”
Erdoğan, bu kesimlere şu sözlerle seslendi:
“Kaos baronlarına diyoruz ki; bu millet, sizin hayallerinizi kabusa dönüştürebilir. İşinizi doğru yaptığınız sürece yanınızda oluruz. Ancak eski kötü alışkanlıklarınıza devam ederseniz, gerekeni yaparız. Siyaset yapmak istiyorsanız, işte fırsat burada. Eğer siyasi partilere yeni bir tanesi eklenirse, demokrasi zenginleşir; ama kayıt dışı siyasetin dönemi kapanmıştır.”
Erdoğan, “Yeni Türkiye’de kayıt dışı siyasete yer yoktur. Bu sözlerim, komprador burjuvazinin temsilcisi olan muhalefet partilerine yöneliktir. Yeni Türkiye’ye alışmak ve politikalarınızı buna göre düzenlemek zorundasınız.” ifadelerini kullandı.
Soruşturma Başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında 13 Şubat’taki genel kurulda, yargıyı telkin ve yönlendirme içerikli ifadeler kullandıkları iddiasıyla bir soruşturma başlattı. İfade vermek üzere adliyeye götürülen TÜSİAD’ın iki ismine yurt dışı çıkış yasağı getirildi ve serbest bırakıldılar.