Dolar 36,4375
Euro 38,2035
Altın 3.442,51
BİST 9.634,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -4°C
Açık
Sivas
-4°C
Açık
Sal -1°C
Çar 0°C
Per 1°C
Cum 3°C

Ege Denizi’nde Süregelen Sismik Hareketlerin Tehditleri

Ege Denizi’nde süregelen sismik hareketler, bölgedeki yaşamı ve altyapıyı tehdit ediyor. Depremlerin olası etkileri, güvenlik önlemleri ve hazırlık stratejileri hakkında bilgi edinin.

Ege Denizi’nde Süregelen Sismik Hareketlerin Tehditleri
24 Şubat 2025 13:30
4
A+
A-

Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor

Yunanistan Depremle Mücadele Kurumu’nun başkanı Efthimios Lekkas, Ege Denizi’nde Santorini ile Yamurgi adaları arasında süregelen sismik hareketlerin uzun bir süre daha devam edeceğini ve bu bölgedeki daha büyük bir deprem riski olduğunu ifade etti.

Atina’da düzenlediği basın toplantısında Lekkas, bu tür sismik olayların haftalar hatta aylar boyunca sürebileceğini belirterek, bu durumun kolayca sona ermeyeceğini vurguladı.

Lekkas, Santorini Adası’nın son 30 yılda plansız bir şekilde geliştiğini ve kaçak yapılaşmanın ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. Bu durumun doğal afet risklerini artırarak büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca, Santorini’nin bugüne kadar volkanik patlamalar, depremler, toprak kaymaları ve erozyon gibi doğal süreçler sonucunda şekillendiğini aktaran Lekkas, insan müdahalesinin bu doğal süreçleri daha da riskli hale getirdiğini dile getirdi.

Ege’deki adalarda süregelen sismik faaliyetlerin yerel halk ve turistler için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Lekkas, bu durumun kalıcı bir çözüm bulunana kadar izlenmeye devam edileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.