Dolar 36,1104
Euro 37,7444
Altın 3.387,27
BİST 9.900,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -1°C
Az Bulutlu
Sivas
-1°C
Az Bulutlu
Cum -1°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 0°C

Davut Ata’nın Çeyiz Ticaretindeki Dürüstlük ve Mücadele Hikayesi

Davut Ata’nın çeyiz ticaretindeki dürüstlük ve mücadele hikayesini keşfedin. Zorluklara rağmen nasıl ayakta kaldığını, etik değerlerini nasıl koruduğunu ve sektördeki yerini nasıl sağlamlaştırdığını öğrenin.

Davut Ata’nın Çeyiz Ticaretindeki Dürüstlük ve Mücadele Hikayesi
13 Şubat 2025 13:00
4
A+
A-

Davut Ata’nın Ticaret Serüveni

Davut Ata'nın Ticaret Serüveni

1982 yılında Sivas‘a imam olarak atanan ve uzun yıllar bu görevi sürdüren emekli imam Davut Ata, çeyiz ticaretine başlama sürecini anlattı. Memleketi Denizli’den getirdiği çeyiz ürünlerini köylerdeki kadınlara ulaştırarak ticarete ilk adımını attığını belirten emekli imam, imamlıkta olduğu gibi ticarette de dürüstlüğü ilke edindiğini belirtti. Ticarete atılma sürecinde imamlığın kendisine kattığı değerleri kaybetmediğini belirten Ata, “25 yıl boyunca insanlara doğru yolu göstermeye çalıştım. Ticarette de aynı anlayışı benimsedim. Aldatıcı olmamaya, müşteriye kaliteli ürün sunmaya her zaman özen gösterdim. Ticaret, Peygamberimizin de mesleğiydi. Dürüstçe çalıştığın müddetçe ticarette ilerleme kaydedildiğini gördüm” dedi.

Ticaret bizim için bir destek oldu

Davut Ata'nın Çeyiz Ticaretindeki Dürüstlük ve Mücadele Hikayesi

Memur maaşıyla yedi çocuğunu okutmanın zor olabileceğini söyleyen Davut Ata, “Sivas‘ta evlendim, eşim de Sivaslıdır. Yedi çocuğumuz var. Altı kızımı evlendirdim, bir oğlum ise üniversite okuyor. Eşim Kur’an kursu hocasıydı ve çok sayıda hafız yetiştirdi. Memur maaşıyla yedi çocuğu okutmak, büyütmek ve onlara iyi imkânlar sağlamak zor olabilirdi. Bu nedenle ticaret bizim için bir destek oldu ve çocuklarımızı daha rahat okutabilmemizi sağladı” şeklinde konuştu.

Çeyizcilik emek isteyen, mücadele gerektiren bir iş

Yıllar sonra bile müşterilerinin imam olduğunu öğrenince şaşırdığını belirten Ata, “Ticarete başladığımda görevli olduğumu kimseye söylememeye gayret gösterdim. Çünkü bunun insanlarda yanlış anlaşılmaya sebep olabileceğini düşündüm. Hâlâ yıllardır hesabı açık olan müşterilerim, 15 yıl sonra imam olduğumu öğreniyor. Yanıma gelen bir ahbabım ‘Hocam’ diye hitap edince müşteriler soruyor: ‘Hocam, sen ne hocasısın?’ Ben de eskiden camide görev yaptığımı söyleyince çok şaşırıyorlar. Çoğu müşterim belki de benim emekli imam olduğumu bilmiyor. Öğrendiklerinde ise takdir ediyorlar. Çünkü çeyizcilik emek isteyen, mücadele gerektiren bir iş. Çeyiz işi deyince biz burada biraz daha nevresim üzerine yoğunlaşıyoruz. Müşterilerimizin getirdiği ölçülere göre nevresim dikimi yapıyoruz. Nüfus arttıkça çeyiz mağazaları da çoğalıyor. Ama biz işimizi güzel yaptığımız sürece Allah bereketini veriyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.