Dolar 35,6484
Euro 37,2583
Altın 3.160,49
BİST 10.022,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 2°C
Kar Yağışlı
Sivas
2°C
Kar Yağışlı
Per 4°C
Cum 5°C
Cts 5°C
Paz 4°C

4. Yargı Reformu Strateji Belgesi

4. Yargı Reformu Strateji Belgesi, Türkiye’de adalet sistemini iyileştirmeyi ve modernize etmeyi hedefleyen önemli bir adımdır. Yeni düzenlemeler ve stratejilerle yargı süreçlerinde etkinlik ve şeffaflık sağlanması amaçlanıyor.

4. Yargı Reformu Strateji Belgesi
22 Ocak 2025 13:05
4
A+
A-

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni yarın Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği törenle açıklayacak. Bir yılı aşkın süredir çalışmalarının sürdüğü Yargı Reformu Strateji Belgesi, 5 ana amaç, 45 hedef ve 264 faaliyetten oluşuyor. Belgede, kurumsal yapının güçlendirilmesi, ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması, hukuk süreçlerinin iyileştirilmesi ve adalete erişimin kolaylaştırılması gibi başlıklar yer alacak.

İlk kez 2009 yılında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 4’üncüsü, 2025-2029 yıllarını kapsayarak, adalet sisteminin daha erişilebilir ve güvenilir olmasına yönelik adımlar içeriyor. Belgede, adalete güvenin artırılması, temel hakların korunarak güçlendirilmesi, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gibi hedeflere de yer verildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un başkanlığında yapılan toplantılarla hazırlanan belgenin, ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında, paydaşların görüşleri ve adalet istatistiklerine dayanarak şekillendirildiği belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.